Top & recreatiesport

Winst door voeding!

Sporters kunnen veel winst halen uit zijn/haar voeding. Of je nu aan top- of recreatiesport doet, als je niet de juiste brandstof binnen krijgt, zal je ook niet optimaal kunnen presteren. Het gevolg is spierpijn, kramp, vermoeid voelen, onvoldoende herstellen en een grotere kans op blessures. Te vaak schrijven sporters deze klachten toe aan de (zware) training. De oorzaak wordt vaak niet aangepakt; een kritische blik op je voedingspatroon. Door een voedingspatroon te ontwikkelen dat afgestemd is op je behoeftes, zul je merken dat je je fit voelt en snel herstelt. Logisch…. zul je denken, maar opvallend is dat voeding bij de meeste sporters te wensen overlaat. In de praktijk blijkt sporters het best lastig te vinden om de juiste voedingskeuzes te maken. TOPvoeding begeleidt individuele en teamsporters naar betere prestaties. Maak (online) een afspraak en je ontvangt een gratis receptenboekje voor sporters.

 –

Ervaring

Astrid de Wilde heeft veel ervaring in het geven van lezingen en het begeleiden van top- en recreatiesporters. Momenteel loopt er een project voor de talenten en beloften van de kanosport. Andere projecten waar Astrid bij betrokken is geweest:

  • CTO Basketball Amsterdam
  • Nationale jeugdteam basketball
  • Masterclass pre Olympiërs
  • Diverse lezingen bij sportverenigingen

Trajecten voor sporters

10 t/m 17 jaar
Hoe combineer je school en je sociale leven met het sporten. Hoe zorg je voor een gezond eetpatroon dat aan alle eisen  voldoet. Om deze vragen te beantwoorden moet je weten wat je nu binnenkrijgt en waar er eventueel winst geboekt kan worden. Ouders spelen een belangrijke rol hierin. Wat kan je verwachten. Analyse Om een goed advies te kunnen geven, is het belangrijk om de huidige situatie in kaart te brengen. Je gaat een algemene vragenlijst en een eet- en een vochtdagboek invullen. Je houdt zeven dagen bij wat er gegeten en gedronken wordt. Ook noteer je voor en na iedere training je gewicht. De ingevulde formulieren stuur je per mail op. Persoonlijk voedingsadvies Astrid de Wilde gaat je voeding analyseren. Ze kijkt of je voldoende energie, vitamines en mineralen binnenkrijgt of je vochthuishouding optimaal is en of je timing van de maaltijden goed is. In een persoonlijk gesprek wordt besproken waar je nog winst kunt behalen. Vervolgtraject Na een aantal weken wordt het voedingsadvies geëvalueerd. Afhankelijk van het doel worden er meer contactmomenten ingepland. Kosten Via de zorgverzekering. Tot 18 jaar geldt geen eigen risico.
Volwassenen
Hoe combineer je studie/werk met sporten. Wat moet je in huis hebben als je op kamers woont. Hoe maak je een gezonde (lowbudget) maaltijd dat aan alle eisen voldoet. Om deze vragen te beantwoorden moet je weten wat je nu binnenkrijgt en waar er eventueel winst geboekt kan worden. Wat kan je verwachten. Analyse Om een goed advies te kunnen geven, is het belangrijk om de huidige situatie in kaart te brengen. Je gaat een algemene vragenlijst en een eet- en een vochtdagboek invullen. Je houdt zeven dagen bij wat er gegeten en gedronken wordt. Ook noteer je voor en na iedere training je gewicht. De ingevulde formulieren stuur je per mail op. Persoonlijk voedingsadvies Astrid de Wilde gaat je voeding analyseren. Ze kijkt of je voldoende energie, vitamines en mineralen binnenkrijgt of je vochthuishouding optimaal is en of je timing van de maaltijden goed is. In een persoonlijk gesprek wordt besproken waar je nog winst kunt behalen. Vervolgtraject (optioneel) Afhankelijk van het doel worden er meer contactmomenten ingepland. Kosten Een sportvoedingsadvies kost € 120,-. Wil je een vervolg dan zijn de kosten € 30 per consult Meer informatie: zie Tarieven
E-coachprogramma: Winst door voeding
Is je weekschema te vol om langs te komen? Volg dan het E-coachprogramma Winst door voeding. De duur van de begeleiding is 5 weken. De sportdiëtist analyseert je voeding. Je ontvangt een persoonlijk advies en iedere week informatie over een bepaald onderwerp dat voor jou van belang is. Interesse? Stuur vandaag nog een mail met je aanvraag. Kosten Via de zorgverzekering als je onder de 18 jaar bent. Vanaf 18 jaar zijn de kosten € 69,95 Meer informatie: zie Tarieven Lees hier het programma Lees hier de voorwaarden

Recepten voor (top)sporters

Gratis bij aanmelding sportvoedingsadvies