De meningen over het gebruik van supplementen zijn verdeeld. Ik ben van mening dat supplementen een noodzakelijke aanvulling zijn. In een stressvolle omgeving en met ons jachtig bestaan verbruiken we meer vitamines en mineralen. De aanvulling uit de voeding is nihil omdat mensen uit gemak voor bewerkte en kant-en-klare voeding kiezen. Het gevolg is dat ons lichaam niet optimaal kan functioneren doordat er een tekort aan vitamines en mineralen zijn. Hierdoor voelen we ons vermoeid, slapen we slecht, is onze weerstand laag en neemt ons gewicht toe. We in een vicieuze cirkel terecht komen. Om deze cirkel te doorbreken zal je onder andere je voedingsgewoontes moeten gaan aanpassen.

Als cliënten bij mij op het spreekuur komen dan bereken ik altijd de voeding. Door de voeding te analyseren maak ik het voor de cliënt duidelijk waar de schoon knelt. Mensen zien dan ook zelf dat ze flinke tekorten hebben aan vitamines en mineralen. Ze begrijpen dan ook beter waarom ze hun voedingsgewoontes moeten gaan veranderen. Naast een voedingsadvies adviseer ik mijn cliënten om ter ondersteuning een multivitamine te gebruiken. De tekorten zijn dan snel opgeheven, waardoor cliënten zich snel fit voelen. Het is altijd leuk om te horen hoeveel baadt mensen hebben bij een extra ondersteuning.

Zo had ik laatst Dora op mijn spreekuur. Zij was zo verbaasd over het effect van de multivitamine op haar lichaam. Ze zei: “Ik kan opeens goed slapen! Ik slaap al jaren slecht, soms maar een paar uurtjes per nacht. Ik slaap nu gewoon door. Ik heb ook veel meer energie.” Ook was haar vetmassa in 4 weken met 1,5 kg gedaald.

Zonder supplementen was het waarschijnlijk ook gelukt, maar dan had ze maanden moeten wachten. Met een verandering in eetgewoontes en een ondersteuning gaat het proces sneller.

Het lichaam heeft met supplementen direct voldoende vitamines en mineralen om achterstallig onderhoud te herstellen. Processen in het lichaam kunnen met ondersteuning direct verbeterd worden en dat resulteert in vetmassa verlies, maar ook fitter en vitaler voelen.

In mijn volgende blog zal ik ingaan waar je op moet letten als je een multivitamine wilt aanschaffen.

Heb jij last van slechte nachtrust, vermoeidheid, overgewicht en/of lage weerstand. Laat je dan je voeding checken: Doe de VoedingsAPK