sportvoedingStel dat je auto op diesel rijdt. Heb je weleens expres LPG getankt? Nee, zal iedereen zeggen, want dan rijdt mijn auto niet meer.

Als ik vraag wat ze eten voor het sporten, dan wordt er niet echt nagedacht over wat de beste voeding is. Dat is heel vreemd, want zonder de juiste brandstof kan het lichaam, net als een auto,  niet presteren. Het gevolg is spierpijn, kramp, slecht herstel, zich moe voelen en een grotere kans op blessures. Sporters schrijven deze klachten te vaak toe aan de (zware) trainingen. De oorzaak wordt vaak niet aangepakt; een kritische blik op hun voedingspatroon.

Door een voedingspatroon te ontwikkelen dat is afgestemd op je behoeften, zal je merken dat je je fit voelt en snel herstelt. Logisch… zul je denken, maar opvallend is dat de voeding bij de meeste sporters te wensen overlaat.

Een groot aandachtspunt is de timing van de maaltijden. In de praktijk zie ik in de praktijk dat hier winst kan worden behaald.

Waarom is timing belangrijk?

Het lichaam heeft energie nodig om te kunnen trainen, maar de maag moet niet te vol zijn omdat het klachten kan veroorzaken. Bekijk de onderstaande slideshow.

Meer weten doe dan mee met het programma “Winst door Voeding”.