Diabetes Mellitus

Diabetes Mellitus Type 2

Er bestaan twee vormen van diabetes type 2, namelijk ouderdomsdiabetes en overgewichtsdiabetes (of insulineresistentie/-ongevoeligheid). Dit zijn twee verschillende aandoeningen met ieder een eigen behandeling.

  1. Ouderdomsdiabetes ontstaat op hoge leeftijd en er is geen sprake van overgewicht.
  2. Overgewichtsdiabetes kan zelfs bij kinderen ontstaan. Er is in dit geval geen sprake van een tekort aan insuline maar van een insuline ongevoeligheid. De insuline kan zijn werk niet goed doen.

Bij overgewichtsdiabetes werkt de standaard behandeling niet, integendeel het heeft een averechts effect. Uit onderzoek blijkt dat bij een koolhydraatarm dieet de bloedsuiker en gewicht wel daalt en dat de medicatie verminderd of zelfs helemaal gestopt kan worden.

TOPvoeding heeft de bijscholing van Harriët Verkoelen (diëtist/diabetesverpleegkundige) gevolgd en is nu bevoegd om mensen te begeleiden met het koolhydraatarm dieet.

Wil je ook afvallen, normale bloedsuikers en geen medicijnen meer gebruiken, maak dan een (online) afspraak. Je ontvangt dan een gratis receptenboekje.

Wil je meer weten over koolhydraatarm koken, geef je dan op voor de workshop.

 

Recepten

Gratis bij aanmelding dieetadvies

Bij Harriet Verkoelen heb ik een bijscholing gevolgd over koolhydraatarm dieet. In deze video legt ze insulineongevoeligheid uit, oftewel diabetes type 2.